Skip to main content

Pečený losos s pečenými batáty a bramborami

Štědrovečerní večeře i pro nejmenší děti jsem připravila pro svoji malou dcerku, když na smaženého kapra a bramborový salát byla ještě příliš malá. Připravíte ji v jedné troubě a děti si pochutnají. Ingredience jsou na jednu porci a pokrm je vhodný od prvních příkrmů. Pro starší děti nebo dospělé stačí přidat trošku soli. 

  • fileta losos
  • 3 plátky citronu
  • 1 lžíce ghí
  • špetka provensálského koření
  • trošku vody na podlití
  • 1 brambora 
  • 1/2 batátu
  • 1 mrkev
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžíce ghí
  • 1 lžíce vody

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

 

Brambory, batát i mrkev oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Použijeme malé zapékací mističky a narovnáme vždy kolečko brambory, batátu a 2-3 kolečka mrkve. A tak zaplníme celou zapékací mističku. Zakápneme ghí, přidáme lžíci vody a posypeme rozmarýnem. Zakryjeme alobalem a dáme péct. 

 

Mezitím si připravíme rybku. Lososa si dáme do zapékací misky, přelijeme ghí, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky citronu, podlijeme troškou vody. Zakryjeme alobalem a přidáme po 15 minutách pečení brambor do trouby. 

 

Pečeme společně dalších 20 min. Vyzkoušejte zda jsou brambory měkké a rybka upečená, pokud ano, můžete vyndat z trouby a podávat. 

 

Dobrou chuť.

Pečený losos s brambory a batáty
Pečený losos s brambory a batáty