Štědrovečerní večeře i pro nejmenší děti jsem připravila pro svoji malou dcerku, když na smaženého kapra a bramborový salát byla ještě příliš malá. Připravíte ji v jedné troubě a děti si pochutnají. Ingredience jsou na jednu porci a pokrm je vhodný od prvních příkrmů. Pro starší děti nebo dospělé stačí přidat trošku soli.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Brambory, batát i mrkev oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Použijeme malé zapékací mističky a narovnáme vždy kolečko brambory, batátu a 2-3 kolečka mrkve. A tak zaplníme celou zapékací mističku. Zakápneme ghí, přidáme lžíci vody a posypeme rozmarýnem. Zakryjeme alobalem a dáme péct.
Mezitím si připravíme rybku. Lososa si dáme do zapékací misky, přelijeme ghí, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky citronu, podlijeme troškou vody. Zakryjeme alobalem a přidáme po 15 minutách pečení brambor do trouby.
Pečeme společně dalších 20 min. Vyzkoušejte zda jsou brambory měkké a rybka upečená, pokud ano, můžete vyndat z trouby a podávat.
Dobrou chuť.