Skip to main content

Perníková bábovka

Bábovky jsem si zase po nějakém čase oblíbila, takže mám pro vás další recept. Tentokrát na perníkovou bábovku. Voní i chutná výtečně. Navíc jsem do ní přidala i domácí marmeládu od babičky a nasekané ořechy. Skvělá kombinace. Vyzkoušíte? 

  • 500g polohrubé mouky
  • 300g cukru krystal
  • 80g rybízové marmelády
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa
  • 125ml oleje
  • 150ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce rumu
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. 

Do misky si dáme celá vejce s cukrem a vanilkový cukrem a vyšleháme do pěny. 


Poté vmícháme marmeládu, mléko, olej a rum.


Pak postupně  vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. A nakonec přidáme kakao, koření (skořici, hřebíček a perníkové koření) a nasekané ořechy. 


Do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku vlijeme těsto. 

Dáme do trouby a pečeme přibližně 60 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda máte upečeno. 


Dobrou chuť.

Perníková bábovka
Perníková bábovka
Perníková bábovka
Perníková bábovka