Zkoušeli jste už plněné patizony? My je máme rádi plněné masem nebo vege variantu s červenou čočkou. Toto je recept právě na ni. Luštěniny jsou v jídelníčku důležité a my se je snažíme jíst alespoň 1x týdně. Tento recept je vhodný pro děti již od 9 měsíců. Množství je na 2 menší patizony.
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
V hrnci si podle návodu uvaříme čočku s bobkovým listem. Než se nám čočka uvaří, dobře si omyjeme patizony a odkrojíme špičku se stopkou. Z patizonu opatrně vydlabeme semena. Zůstane vám tam jen vrchní slupka a dužina. Slupku ponechejte a dužinu nechejte po stranách a ze spodu 1 cm a zbytek opatrně vyřízněte a vydlabejte. Dužinu můžete najemno nakrájet a přidat k uvařené čočce, ze které vyndejte bobkový list.
K čočce dejte rajčata, nahrubo nastrouhanou mozzarellu a na kostičky nakrájenou lučinu. Okořeňte majoránkou, utřeným česnekem, solí a pepřem (my moc nesolíme, takže jsem dala asi jen půl lžičky soli a špetku pepře). Vše dobře promíchejte. Směsí naplňte patizony, přiklopte čepičkou se stopkou, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na plech nebo zapékací misky s pečícím papírem, kam přilijete 100ml vody.
Pekla jsem velmi pozvolna 1,5 hodiny. Patizony jsem podávala s vařenými brambory a směs jsme vyjídali i s dužinou z patizonu, zbyla nám jen slupka.
Dobrou chuť.