Miluju houby, jako přílohu, plněné nebo třeba na grilu. Tady je recept na mé oblíbené portobelle. Mají hezky pevnou hlavu, takže se nerozmáčí jako žampióny.
Trouby si rozehřejeme na 170 stupňů. Portobelle hlavy si omyjeme, odlomíme nožičku a hlavy vydlabeme. Vydlabanou směs si dáme do mističky a přidáme najemno nakrájenou hlavu houby. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu (já měla zbylou šunku, tak jsem dala tu), dále přidáme špenát, osolíme a opepříme. Přidáme jedno vajíčko a hezky rozmícháme. Poté kápneme na obě hlavy olivový olej a naplníme připravenou směsí. Posypeme parmezánem a dáme na 3O minut do trouby na 170 stupňů. Můžeme podávat jen tak nebo s brambory jako přílohou. Dobrou chuť.