Skip to main content

Plněné tortilly

Plněné tortilly, to je večeře ala Mexiko doma. Vždy chystám dvě varianty, jednu pro mě a druhou pro přítele. Jeho verze je hezky s chilli papričkou a fazolemi a moje s avokádem a kukuřicí. 

  • 3 tortilly (25cm průměr)
  • kuřecí prso
  • fazole v tomatovém nálevu (Heinz)
  • 2 chilli papričky
  • 50g cheddar
  • 50g slaniny
  • 20g másla
  • zauzená paprika
  • oregáno
  • sůl
  • pepř
  • 3 tortilly (25cm průměr)
  • kuřecí prso
  • 1 avokádo
  • 1 malý hrníček kukuřice
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 20g másla
  • 50g cheddar
  • 50g slaniny
  • zauzená paprika
  • oregáno
  • sůl
  • pepř

Na pánev si dáme rozehřát máslo. Na něm osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prso, které předem osolíme, opepříme a zaprášíme oreganem. Když je maso osmažené, oddělíme půlku směsi, kterou dáme do misky. Do této misky přidáme 4 lžíce zakysané smetany, kukuřici a na kostičky nakrájené avokádo a vše promícháme. Takto máme připravenou první směs na plnění tortill. 

Na pánvičku si přidáme k druhé půlce masa se slaninou na drobné kousky nakrájenou chilli papričku a necháme chvilku orestovat (pozor, čím déle, tím víc bude pálit). Poté na pánev nalijeme fazole v tomatové omáčce, posypeme lžičkou zauzené papriky a necháme přibližně 10 minut zredukovat omáčku.

Mezitím si nastrouháme cheddar. Jakmile je směs připravená můžeme začít chystat tortilly. Na tortillu dáme část směsi, posypeme cheddarem a dáme na 2 minutky zapéct do kontaktního grilu. Stejným způsobem připravíme i tortilly s avokádem a kukuřicí. Dobrou chuť.

plněné tortilly