Plněné tortilly, to je večeře ala Mexiko doma. Vždy chystám dvě varianty, jednu pro mě a druhou pro přítele. Jeho verze je hezky s chilli papričkou a fazolemi a moje s avokádem a kukuřicí.
Na pánev si dáme rozehřát máslo. Na něm osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prso, které předem osolíme, opepříme a zaprášíme oreganem. Když je maso osmažené, oddělíme půlku směsi, kterou dáme do misky. Do této misky přidáme 4 lžíce zakysané smetany, kukuřici a na kostičky nakrájené avokádo a vše promícháme. Takto máme připravenou první směs na plnění tortill.
Na pánvičku si přidáme k druhé půlce masa se slaninou na drobné kousky nakrájenou chilli papričku a necháme chvilku orestovat (pozor, čím déle, tím víc bude pálit). Poté na pánev nalijeme fazole v tomatové omáčce, posypeme lžičkou zauzené papriky a necháme přibližně 10 minut zredukovat omáčku.
Mezitím si nastrouháme cheddar. Jakmile je směs připravená můžeme začít chystat tortilly. Na tortillu dáme část směsi, posypeme cheddarem a dáme na 2 minutky zapéct do kontaktního grilu. Stejným způsobem připravíme i tortilly s avokádem a kukuřicí. Dobrou chuť.