Plněné žampiony caprese. Nesmrtelná kombinace rajčat, mozzarelly, bylinek a tentokrát jako náplň do žampiónů. Plněné žampióny je možné nachystat v mnoha různých variantách. A musím říct, že tato caprese varianta je dokonalá i jako kanapky.
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Žampióny si očistíme, odstraníme nožičky a trošku vydlabeme lžičkou.
Připravíme si směs na plnění. Nakrájíme si nadrobno jarní cibulku i bylinky. Přidáme rajčata, u kterých odstraníme vnitřky a zbytek rajčat nakrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nastrouhanou mozzarellu a trošku osolíme a promícháme.
Směsí naplníme žampióny, dáme do zapékací misky a pečeme 20 minut.
Podáváme jako svačinku, předkrm a nebo i hlavní chod s vařeným bramborem.
Dobrou chuť.