Skip to main content

Plněné žampiony caprese

Plněné žampiony caprese. Nesmrtelná kombinace rajčat, mozzarelly, bylinek a tentokrát jako náplň do žampiónů. Plněné žampióny je možné nachystat v mnoha různých variantách. A musím říct, že tato caprese varianta je dokonalá i jako kanapky. 

  • 7 žampiónů
  • 1/2 mozzarelly (light)
  • 2-3 menší rajčata
  • cca. 5cm jarní cibulky
  • hrst bazalky nebo směsi (bazalka/rukola/polníček)
  • sůl

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Žampióny si očistíme, odstraníme nožičky a trošku vydlabeme lžičkou. 

 

Připravíme si směs na plnění. Nakrájíme si nadrobno jarní cibulku i bylinky. Přidáme rajčata, u kterých odstraníme vnitřky a zbytek rajčat nakrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nastrouhanou mozzarellu a trošku osolíme a promícháme. 

 

Směsí naplníme žampióny, dáme do zapékací misky a pečeme 20 minut.

 

Podáváme jako svačinku, předkrm a nebo i hlavní chod s vařeným bramborem.

 

Dobrou chuť.

Plněné žampiony caprese
Plněné žampiony caprese