Skip to main content

Podzimní dezert s jablky

Velmi jsem si oblíbila dezerty do skleničky, tak vám sem přidám ještě tento podzimní. Tento dezert je provoněný skořicí, ořechy a můžete použít i jablka ze zahrady. Díky skleničce je možné tento dezert s sebou vzít na výlet nebo hřiště. 

Ta kombinace pudinku a jablkové směsi je dokonalá. Kdo ho vyzkouší? 

  • 20g vanilkového pudinku
  • 250ml kokosového mléka
  • 100g bílého jogurtu
 
  • 1/2 zralého banánu
  • 2 jablka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička karobu
  • 100ml vody
  • hrst vlašských ořechů (pokud již máte zavedeny)
  • ovoce na ozdobu
  • 20g vanilkového pudinku
  • 250ml kravského mléka
  • 120g tučného tvarohu
 
  • 1/2 zralého banánu
  • 2 jablka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička kakaa
  • 100ml vody
  • hrst vlašských ořechů 
  • ovoce na ozdobu

Z daného množství jsem měla čtyři skleničky dezertu. Pokud budete plánovat větší množství, pro více dětí, určitě udělejte z dvojité dávky. 

 

Do hrnce si odvážíme 20g pudinku a zalijeme ho mlékem. Necháme ho rozpustit a poté uvaříme. 

 

 

Jakmile se nám uvaří pudink, necháme ho několik minut vychladnout a poté do něj přidáme jogurt/tvaroh a vyšleháme metličkou. 

 

Vzniklou směs nalijeme do malých zavařovacích skleniček a dáme do lednice vychladit. 

 

 

Mezitím si připravíme část s jablky. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce, přidáme vodu a vaříme jablka než změknou. Jakmile se nám jablka rozvaří, přidáme k nim najemno namixované ořechy, skořici, karob/kakao a rozmačkaný banán. Vše dobře promícháme a poté nalijeme do skleniček na pudinkovou směs a necháme vychladit. 

 

Po vychladnutí dezert ozdobíme ovocem a můžeme dodávat. 

Pokud budete chtít tento dezert skladovat v lednici, doporučuji skleničky uzavřít víčkem a do dvou dnů sníst. 

Dobrou chuť.

Podzimní dezert s jablky
Podzimní dezert s jablky
Podzimní dezert s jablky