Skip to main content

Podzimní perník

Podzimní perník je provoněný hřebíčkem a skořicí. Pekla jsem ho za poslední měsíc dvakrát a pokaždé to byl opravdu hit. Perník je s cuketou, takže hezky zpracujete i zásoby cuket, pokud ještě máte. Jeho příprava je opravdu rychlá a nenáročná. Chci ho ještě vyzkoušet i z dýně. Kdo se do něj pustí? 

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2,5 hrnku nahrubo nastrouhané cukety
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku karobu nebo kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • hrst kokosových plátků
  • hrst vlašských ořechů
  • 1/2 čokolády 75%

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Mouku, cukr, vanilkový cukr, skořici, mletý hřebíček a karob nebo kakao smícháme dohromady. 

Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, vejce, olej a mléko a vše promícháme. Nakonec přidáme prášek do pečiva. 

Takto připravené těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. 

 

Nakonec těsto posypeme kokosovými plátky, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a na kousky nalámanou čokoládou a dáme péct. 

Pečeme přibližně 30-40min. Dobrou chuť.

Podzimní perník
Podzimní perník