Podzimní perník je provoněný hřebíčkem a skořicí. Pekla jsem ho za poslední měsíc dvakrát a pokaždé to byl opravdu hit. Perník je s cuketou, takže hezky zpracujete i zásoby cuket, pokud ještě máte. Jeho příprava je opravdu rychlá a nenáročná. Chci ho ještě vyzkoušet i z dýně. Kdo se do něj pustí?
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Mouku, cukr, vanilkový cukr, skořici, mletý hřebíček a karob nebo kakao smícháme dohromady.
Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, vejce, olej a mléko a vše promícháme. Nakonec přidáme prášek do pečiva.
Takto připravené těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Nakonec těsto posypeme kokosovými plátky, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a na kousky nalámanou čokoládou a dáme péct.
Pečeme přibližně 30-40min. Dobrou chuť.