Skip to main content

Polentová kaše

Polenta je jedna z potravin, které jsem v kuchyni nějak přehlížela. A neprávem. Polentová kaše mi přišla jako fajn alternativa na přílohu. Kaši můžete podávat hned po uvaření a nebo nechat ztuhnout a poté nakrájet na různé tvary a podávat. Polentovou kaši můžete servírovat dětem už od 7 měsíců (jen vynechejte parmezán). Psali jste mi, že ji po vychladnutí nakrájíte na hranolky a smažíte, tak to musím taky vyzkoušet. A co vy a polenta? Máte rádi? 

  • 100g polenty
  • cca. 800ml-1 litr vody
  • 2 lžíce ghí
  • 40g najemno nastrouhaného parmezánu

Polentu dáme do hrnce se širokým dnem (nebo pánvičky) a zalijeme cca. 800ml vody. Vaříme na střední plamen do zhoustnutí a případně dolijeme vodu až do takové hustoty, s jakou budeme spokojení. 


Jakmile je polenta měkká a zahuštěná, vmícháme ghí a parmezán a můžeme podávat. Pro dospěláky můžeme lehce dosolit. 


Kaši můžete podávat hned anebo nechat ztuhnout (já jsem ji nechala ztuhnout v lednici v zapékací misce s pečícím papírem a pak nakrájela).


Dobrou chuť. 

Polentová kaše
Polentová kaše