Skip to main content

Polévka s kapáním/vajíčkem

Jednoduché zavářky do polévky. U nás frčí vajíčko nebo kapání (mouka s vajíčkem). Oboje se hodí do vývarových nebo zeleninových polévek. 

  • 2 vejce
  • cca. 50g hladké mouky

Do hrnce si dáme vývar nebo vodu, přidáme zeleninu, libeček a povaříme doměkka. 


Poté si dáme do hrníčku vajíčko, rozšleháme ho vidličkou, přidáme mouku a zamícháme ji do vajíčka. 


Takto připravenou směs si přes cedník s velkými oky nebo přes cokoli jiného s dírkami přepasírujeme rovnou do vroucí polévky. 


Dvě minutky povaříme a máme hotovo. 


Pokud chcete zavařit jen vajíčko, stačí do vroucí polévky zamíchat rozšlehané vajíčko, povařit dvě minutky. 


Ráda do polévky přidávám i lžící ghíčka. Chutná pak ještě lépe. 


Dobrou chuť. 

Polévka s kapáním/vajíčkem