Skip to main content

Pražená cizrna

Zdravé mlsání, to je pražená cizrna. Pokud máte rádi cizrnu jako my s Gábi, tak si toto mlsání určitě připravte. Výživově to bude určitě zajímavější než pytlík brambůrek. 

  • 1 plechovka cizrny (360g)
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1,5 lžičky bylinkového koření (od koření bez soli)
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Cizrnu si slijte z nálevu a dejte si ji do misky. Poté přidejte koření (papriku sladkou i uzenou, sušený česnek, bylinkové koření, sůl a olivový olej). Vše dobře promíchejte. 


Poté dejte cizrnu do horkovzdušné fritézy a pečte na 200 stupňů 13-15 minut a občas během pečení prohoďte, aby se cizrna hezky ze všech stran opražila. 


Cizrnu můžete péct i v troubě nebo pražit na pánvičce. 


Dobrou chuť. 

Pražená cizrna
Pražená cizrna
Pražená cizrna