Pusinky. Snadné cukroví, ve kterém zužitkujete bílky. Pusinky si můžete i hezky dobarvit a naladit tak třeba na Velikonoce, Vánoce či jinak barevně vymódit a použít na ozdobu dortů a jiných dezertů. Modrá barva se mi moc nelíbila, tak jsem pusinky ještě posypala jedlými třpytkami. Barevné pusinky vypadají skvěle a na přípravě se podílely obě holčičky, nejvíc je teda bavilo to ujídání při sundávání pusinek z plechu. Vyzkoušíte?
Troubu si předehřejeme na 100 stupňů, horkovzduch.
Do mísy si dáme bílky a dáme šlehat. Jakmile máme sníh téměř hotový, pomalu přisypáváme cukr a necháme ho zašlehat na střední otáčky. Šlehejte opravdu alespoň 10 minut, aby se cukr do sněhu zapracoval.
Jakmile máte hotovo, můžete si sníh obarvit gelovými barvami. Já jsem si toto množství rozdělila na 4 části a do každé dala malou lžičku gelové barvy a promíchala.
Poté jsem sníh dala do zdobícího pytlíku a nastříkala pusinky na plechy s pečícím papírem.
Můžete udělat různé tvary i velikosti, ale zachovejte pravidlo, že stejná velikost by měla být na jednom plechu, aby se vám sušily rovnoměrně.
A dejte sušit do trouby. Dala jsem najednou všechny 3 plechy na horkovzduch, po hodině a čtvrt byly malé pusinky hotové, tak jsem je vyndala a větší ještě nechala dalších 30 minut sušit. Takže dobu pečení si upravte podle velikosti pusinek (neměly by lepit, když jsou hotové).
Dobrou chuť.
Tip – pokud máte méně nebo naopak více bílků, jen si upravte gramáž. Vždy je to v poměru 10g bílků a 20g cukru.