Když už mám ty narozeniny, tak jsem si o víkendu upekla dort. Raffaello dort. Kdo už zkoušel mandlový “Ikea” dort, a navíc miluje kokos, tak tento dort vám bude chutnat snad ještě více. Je to opravdu luxusní záležitost, tkaže ho brzo budu péct znova.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy dáme bílky a vyšleháme je do tuhého sněhu. Do sněhu pak opatrně ručně zamícháme namixované mandle, kokos a cukr. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Na dva pečící papíry si obkreslíme kruh a ty vyplníme těstem, takže budeme mít dva korpusy. Jeden korpus posypeme mandlovými plátky a nastrouhaným kokosem. Pečeme asi 15-20 min, dokud nezezlátnou. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout, poté korpusy i s papírem otočíme a pomalu strhneme papír.
Mezitím, co se nám pečou korpusy si připravíme krém. Do nepřilnavého hrnce si dáme žloutky, cukr, pudink a smetanu a za stálého míchání zahříváme na středním plameni, ideálně ve vodní lázni. Zahříváme a mícháme asi 20 min, dokud nemá směs strukturu jako pudink. Chce to trošku trpělivosti a hlavně žloutky nevařit, srazily by se. Jakmile máme připraveno, necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí dáme do mísy a vyšleháme směs se změklým máslem.
Připravené vychladlé korpusy pokapeme rumem, jeden korpus, s mandlovými lupínky a kokosem, pomažeme 1/2 krému a přiklopíme druhým korpusem. Ten poté celý pomažeme zbytkem krému a posypeme na sucho opraženými plátky mandlí a nastrouhaným kokosem. Dort ozdobíme raffaello kuličkami necháme den v lednici vychladit a poté podáváme. Dobrou chuť.