Skip to main content

Rajčatová omáčka s mozzarellou a masovými kuličkami

Rajčatová omáčka s mozzarellou a masovými kuličkami je další skvělá omáčka, kterou můžete připravit dětem již od 9 měsíců. Výborná je s domácími širokými nudlemi. Omáčku i masové kuličky můžete naporcovat, zamrazit a připravit si tak parádní oběd pro děti, když třeba nebudete stíhat vařit. 

  • 6 mrkví
  • 1 vetší petržel
  • 700ml drcených bio rajčat
  • 400ml sekaných bio rajčat
  • snítka libečku
  • 2 mozzarelly
  • 1 lžíce ghí
  • 500g mletého hovězího bio masa
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • svazek čerstvých bylinek – majoránka, bazalka, libeček nebo lžička sušených

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy si dáme maso, k němu přidáme vejce, strouhanku a nasekané bylinky (nebo sušené) a vše dobře rozmícháme. Poté v ruce vytvoříme kuličky a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme přibližně hodinu a půl zakryté alobalem. 

 

Na omáčku si připravíme mrkve a petržel. Oboje nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci ghí. Poté přidáme drcená i sekaná rajčata a libeček, zaklopíme a necháme hodinu vařit na mírném plameni. Pak rozmixujeme mixérem do hladka a přidáme dvě nastrouhané mozzarelly. 

 

Podáváme s domácími nudlemi nebo těstovinami. Dobrou chuť.

Rajčatová omáčka s mozzarellou a masovými kuličkami
Rajčatová omáčka s mozzarellou a masovými kuličkami