Tento recept je na rychlou omáčku k obědu či večeři, která je jen z pár ingrediencí a zaboduje u malých i velkých strávníků. Protože máme plnou zahradu cuket, snažím se teď vymýšlet recepty s ní, aby jsme ji využili, dokud je. Rajčata zatím na zahrádce nejsou, proto jsem použila ty z plechovky. Ale z čerstvých rajčat to jde také, jen je spařte a oloupejte z nich slupku. Z daného množství jsem měla 4 porce. Kdo má chuť na špagety? 🙂
Na ghí si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku (pro děti do 1 roku cibuli vynecháme). Jakmile máme cibuli připravenou, přidáme na malé kostičky nakrájenou cuketu a lehce pár minut osmahneme. Poté přidáme rajčata, přiklopíme a necháme omáčku povařit dokud není cuketa měkká.
Poté můžete omáčku lehce promixovat tyčovým mixérem, přidat nadrobno nakrájenou bazalku a pro strávníky starší jednoho roku i dochutit. Já jsem trošku osolila, opepřila a sladidlo jsem ani nepotřebovala, rajčata byla sladká dost. Pokud máte rádi sladší chuť, klidně použijte cukr nebo jakékoli jiné sladidlo.
Omáčku podáváme se špagetami a posypané strouhanou mozzarellou a od 1 roku můžeme přidat o parmezán.
Dobrou chuť.