Skip to main content

Rajčatovo-papriková omáčka

Jednoduchá omáčka na těstoviny ze sušených rajčat a pečených paprik. U nás chutnala jak holkám tak mně. Příprava není nikterak složitá a zároveň je rychlá a výborná. Já ji nachystala rovnou z dvojité dávky a část zamrazila. Bude se hodit. Už víte, co zítra uvaříte? Co třeba tuto omáčku? 

  • 300g červených paprik
  • 100g sušených rajčat v oleji
  • 50g lučiny
  • parmezán na posyp

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Papriky si omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme střed a semínka. Položíme je na plech s pečícím papírem slupkami nahoru a dáme péct na přibližně 15-20 minut dokud se jim neudělají puchýřky a můžete je nechat i malinko zčernat, ale pozor, nespálit. 

 

 

Jakmile jsou papriky připravené, vyndejte je z trouby a rychle je dejte do mísy s víkem nebo do hrnce a přiklopte pokličkou a nechte je dalších 10 minut zapařit. 

 

Víko nebo pokličku s nádobou s paprikou odklopte, nechte papriky zchladnout a pak sloupněte slupku. Zapařené papriky jdou sloupnout nádherně. 

 

Sušená rajčata (já měla i s pár kapary) dala do mixéru a rozmixovala. Poté jsem přidala oloupané papriky a také rozmixovala. 

 

 

Směs jsem dala na pánvičku, zahřála, přidala lučinu, promíchala, nechala lučinu rozpustit a pak už rovnou servírovala na těstoviny. 

 

 

Posypat parmezánem a je to. 

 

Dobrou chuť. 

Rajčatovo-papriková omáčka
Rajčatovo-papriková omáčka
Rajčatovo-papriková omáčka
Rajčatovo-papriková omáčka