Skip to main content

Rajčatový konfit

Rajčatový konfit, tomu asi nemůžu říct jinak než food porn. Pomalu pečená rajčata v olivovém oleji, tak neskutečně jednoduché a tak vynikající. Rajčatový konfit využijete na těstoviny, bruschettu, k masu, na toast, do salátu s mozzarellou, do tortill, burgerů..

 Já si teda rozhodně pár skleniček zavařím, co vy? 

  • 500g zralých rajčat
  • 150ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • pár snítek rozmarýnu
  • sůl

Troubu si předehřejeme na 110 stupňů. 

Rajčata si rozkrájíme. Malá cherry rajčata na půlky a velká na čtvrtky. 

Dáme do zapékací misky rozříznutou částí vzhůru. Lehce posolíme, přidáme oloupané stroužky česnek, rozmarýn, přelijeme olivovým olejem a dáme péct. 

 

Pečeme 2,5-3 hodiny. Po upečení dáme do uzavíratelné skleničky a spotřebujeme během týdne. 

 

Skleničky si můžete i zavařit a vydrží vám tak i na zimu. 

 

 

Rajčatový konfit využijete na těstoviny, bruschettu, k masu, na toast, do salátu s mozzarellou, do tortill, burgerů..

 

Dobrou chuť.

Rajčatový konfit
Rajčatový konfit
Rajčatový konfit
Rajčatový konfit