Mám pro vás dokonalý recept na rychlý, lahodný a lehký dezert. Ricottové a tvarohové soufflé. Připravila jsem ho v několika variantách, takže si na něm můžete pochutnat opravdu všichni. Tento dezert je bez mouky a pokud použijete jako sladidlo banán, tak i bez cukru. Pochutnat si na něm můžete dokud bude ještě vlažný a nebo vychladit v lednici. Přidat můžete i kousky čokolády nebo do části těsta kakao/karob a připravit tak různé příchutě. Podávejte s ovocem nebo ovoce svařte a přelijte ovocným pyré.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Žloutky si oddělíme od bílků a bílky si vyšleháme v tuhý sníh.
Ke žloutkům přidáme banán/cukr a vyšleháme do hladka. Poté přidáme ricottu/tvaroh, vanilková zrníčka/vanilkovou pastu, citronovou kůru a promícháme.
Jakmile máme připraveno, do žloutkové směsi opatrně vmícháme připravený sníh.
Formičky si vymažeme olivovým olejem/máslem, naplníme připravenou směsí a dáme péct na plech, který naplníme vodou tak, aby byly formičky alespoň 2 cm zaplavané.
Pečeme na 180 stupňů 30 minut a poté zvýšíme na 200 stupňů a necháme zhruba 5 minut povrch zezlátnout.
Já jsem měla poměrně velké formičky, takže z daného množství byly jen 3 soufflé. Pokud máte malé formičky, pečte kratší dobu.
Dobrou chuť.