Rozmarýnové muffiny, kterou jsou naplněné brambory, batáty, mrkví či dýní a dochucené sýrem si zamilujte. Příprava je relativně rychlá a muffiny se vám budou hodit nejen jako svačinka do školy, práce nebo do parku, ale i jako fajn párty chuťovka.
S drobnými úpravami je možné servírovat i pro děti od 9 měsíců (viz postup), v základu je vhodné pro děti od 1 roku. U nás měly muffiny úspěch u všech, kdo je ochutnal. Recept si uložte, budete se vám hodit i jako pohoštění na Silvestra.
Brambory, batát, dýni/mrkev si oškrabeme, nakrájíme na centimetrové kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a s troškou soli dáme vařit doměkka. Jakmile máme uvařeno, scedíme vodu a necháme vychladnout.
Mezitím si nastrouháme mozzarellu nahrubo a parmezán najemno.
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Do hrnce k bramborám, batátu a mrkvi/dýni přidáme nastrouhané sýry (pro děti do 1 roku dejte ještě jednu mozzarellu místo parmezánu), rozšlehaná vajíčka, smetanu, drcený rozmarýn, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti (pro děti do 1 roku vynechejte česnek, sůl a pepř) a vše dobře promíchejte.
Pokud se vám batát trošku rozvařil, vůbec to nevadí, hezky se propojí s bramborami.
Promíchanou směsí naplňte muffinové košíčky. Ozdobte sekaným rozmarýnem a dejte do trouby. Pečeme přibližně 30min dozlatova.
Dobrou chuť.