Skip to main content

Rozmarýnové muffiny

Rozmarýnové muffiny, kterou jsou naplněné brambory, batáty, mrkví či dýní a dochucené sýrem si zamilujte. Příprava je relativně rychlá a muffiny se vám budou hodit nejen jako svačinka do školy, práce nebo do parku, ale i jako fajn párty chuťovka. 

S drobnými úpravami je možné servírovat i pro děti od 9 měsíců (viz postup), v základu je vhodné pro děti od 1 roku. U nás měly muffiny úspěch u všech, kdo je ochutnal. Recept si uložte, budete se vám hodit i jako pohoštění na Silvestra. 

  • 300g batátu (1 větší)
  • 300g brambor (cca. 5 brambor)
  • 200g mrkve/dýně
  • 4 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mozzarella
  • 100g parmezánu
  • 100ml smetany ke šlehání/rostlinné smetany
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky drceného rozmarýnu
  • sekaný rozmarýn na ozdobu

Brambory, batát, dýni/mrkev si oškrabeme, nakrájíme na centimetrové kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a s troškou soli dáme vařit doměkka. Jakmile máme uvařeno, scedíme vodu a necháme vychladnout. 

Mezitím si nastrouháme mozzarellu nahrubo a parmezán najemno. 


Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Do hrnce k bramborám, batátu a mrkvi/dýni přidáme nastrouhané sýry (pro děti do 1 roku dejte ještě jednu mozzarellu místo parmezánu), rozšlehaná vajíčka, smetanu, drcený rozmarýn, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti (pro děti do 1 roku vynechejte česnek, sůl a pepř) a vše dobře promíchejte. 

Pokud se vám batát trošku rozvařil, vůbec to nevadí, hezky se propojí s bramborami. 

 

Promíchanou směsí naplňte muffinové košíčky. Ozdobte sekaným rozmarýnem a dejte do trouby. Pečeme přibližně 30min dozlatova. 

 

Dobrou chuť.

Rozmarýnové muffiny
Rozmarýnové muffiny
Rozmarýnové muffiny