Skip to main content

Rybí prsty v mandlové strouhance

Rybí prsty v mandlové strouhance jsou skvělou domácí alternativou k těm kupovaným. Tyto rybí prsty jsou bez lepku a bez smažení, jen pečené v troubě. Už jsem je Gábince chystala asi 4x a pokaždé měly úspěch. Tak vám je sem dávám taky. Rybu se snažíme jíst opravdu pravidelně, jednou či dvakrát do týdne. A tyto rybí prsty jsou spolu s na másle pečeným lososem naše topka mezi rybami. A co vy a ryby, máte rádi? 

  • 200g ryby dle preference (treska, losos, filé)
  • 1 vajíčko
  • cca. 100g najemno namixovaných mandlí
  • 1 lžička petrželky
  • 1/2 lžička sladké papriky
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl (pro děti od 1 roku)

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.  

 

Rybu si nakrájíme na proužky cca. 2 cm široké. Ty pokapejte citronovou šťávou a jemně osolte (pro děti od 1 roku) a nechte 20 minut odležet.

 

Mezitím si v jedné misce rozšlehejte v misce vajíčko. Do druhé misky dejte najemno namixované mandle, přidejte petrželku a červenou papriku a promíchejte. 

 

Poté každý kousek rybky obalte ve vajíčku a pak v mandlové strouhance. Připravené a obalené ryby naskládejte na plech s pečícím papírem a dejte na 15 minut péct na 180 stupňů.

Následně zvyšte teplotu na 220 stupňů a nechte rybí prsty zezlátnout. Já jsem je tam nechala 5 minut. 

 

Když mají rybky hezkou zlatou barvu, vyndejte je a můžete podávat. 

 

Ideální přílohou může být bramborová kaše. My jsme tentokrát na Gábi přání měli brambory a batáty z horkovzdušky. 

 

Dobrou chuť.

Rybí prsty v mandlové strouhance
Rybí prsty v mandlové strouhance