Rybí prsty v mandlové strouhance jsou skvělou domácí alternativou k těm kupovaným. Tyto rybí prsty jsou bez lepku a bez smažení, jen pečené v troubě. Už jsem je Gábince chystala asi 4x a pokaždé měly úspěch. Tak vám je sem dávám taky. Rybu se snažíme jíst opravdu pravidelně, jednou či dvakrát do týdne. A tyto rybí prsty jsou spolu s na másle pečeným lososem naše topka mezi rybami. A co vy a ryby, máte rádi?
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Rybu si nakrájíme na proužky cca. 2 cm široké. Ty pokapejte citronovou šťávou a jemně osolte (pro děti od 1 roku) a nechte 20 minut odležet.
Mezitím si v jedné misce rozšlehejte v misce vajíčko. Do druhé misky dejte najemno namixované mandle, přidejte petrželku a červenou papriku a promíchejte.
Poté každý kousek rybky obalte ve vajíčku a pak v mandlové strouhance. Připravené a obalené ryby naskládejte na plech s pečícím papírem a dejte na 15 minut péct na 180 stupňů.
Následně zvyšte teplotu na 220 stupňů a nechte rybí prsty zezlátnout. Já jsem je tam nechala 5 minut.
Když mají rybky hezkou zlatou barvu, vyndejte je a můžete podávat.
Ideální přílohou může být bramborová kaše. My jsme tentokrát na Gábi přání měli brambory a batáty z horkovzdušky.
Dobrou chuť.