Určitě znáte sladké rýžové kaše z obchodu. Co takhle si ji nachystat doma a lépe? Tato kaše je slazena jen čekankovým sirupem a ochucená skořicí a hřebíčkem. Hodit se vám bude nejen na snídani, ale i svačinu pro vás i děti. A kdo nemá rád skořici nebo hřebíček? Stačí při vaření vynechat a dochutit třeba kakaem. S čím byste si ji dali vy?
Do hrnce si dáme rýži a zalijeme přibližně polovinou mléka. Mléko použijte takové, jaké máte nejraději (plnotučné, polo nebo odtučněné či rostlinné mléko).
Přidejte svitek skořice, hřebíček a hrnec zahřívejte na střední plamen (já jsem na indukci zahřívala na 3).
Občas promíchejte. Jakmile se mléko vsákne do rýže, opět trochu přilijte. Tímto způsobem přilijete nakonec všechno mléko a rýže vám pěkně změkne.
Nechte ať má rýže dost času nasát mléko, bude pak krásně krémová. Rýži opravdu použijte arborio, jako třeba na krémové rizoto.
Celý proces vaření bude trvat přibližně 40 minut.
Jakmile budete mít rýži měkkou, odstavte ji z plotny. Vyndejte skořici i hřebíčky, vmíchejte čekankový sirup, nandejte do mističek a ozdobte mletou skořicí.
Podávejte vlažné nebo nechte nejprve vychladit v lednici.
Dobrou chuť.