Skip to main content

Rýžové nudle bez masa.

Oběd či večeře do 15 minut? Vyzkoušejte rýžové nudle bez masa. To můžete nahradit rostlinnými nudličkami pan hráček od @emco nebo uzeným tofu. Obě varianty jsou výborné. Kdo vyzkouší? 

  • 1 balení nudliček pan hrášek nebo uzeného tofu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 30g 100% arašídového másla
  • 150ml smetany ke šlehání nebo kokosového mléka
  • 350g čínská zeleninové směsi
  • chilli paprička (kdo má rád pálivé)
  • rýžové nudle
  • koriandr na posyp

Dáme si vařit vodu na rýžové nudle a než se nám uvaří, budeme mít směs hotovou. 

 

Na pánev si dáme olivový olej, přidáme zeleninovou směs a lehce pár minut osmahneme. Poté přidáme nudličky pan hrášek nebo nakrájené tofu a 2 minutky osmahneme spolu se zeleninou. 

Přidáme rybí i sójovou omáčku, arašídové máslo a smetanu/koko mléko. Promícháme a necháme 3 minut povařit.

Kdo má rád pálivé, přihodí i nakrájenou chilli papričku. 

 

Nudle scedíme a můžeme servírovat. 

 

Na talíři posypeme koriandrem a dobrou chuť. 

Rýžové nudle bez masa
Rýžové nudle bez masa
Rýžové nudle bez masa
Rýžové nudle bez masa