Skip to main content

Skořicové lívanečky

Skořicové lívanečky měly být původně vafle, ale ty se mi nějak nedařily, tak jsem těsto hodila na pánev a vznikly opravdu skvělé lívanečky. Díky vmíchaným bílkům jsou opravdu krásně nadýchané. My máme lívanečky nejraději s javorovým nebo čekankovým sirupem a ovocem. 

  • 2,5 hrnku špaldové nebo hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce cukru krupice
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1 lžíce skořice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 1 lžička vanilkové pasty

  • ghí na smažení

Žloutky si oddělíme od bílků a z nich ušleháme tuhý sníh. 

Ke žloutkům přidáme ostatní ingredience, mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl, skořici, olej, mléko a vanilkovou pastu a vyšleháme. Poté lehce vmícháme bílky. 

 

Lívanečky smažíme na ghí z obou stran dozlatova. 

 

Podáváme s ovocem a javorovým nebo čekankovým sirupem. 

 

Dobrou chuť. 

Skořicové lívanečky
Skořicové lívanečky