Skip to main content

Skořicový chlebík

Chlebík, který je provoněný kořením a po rozkrojení je i krásný na pohled. Není to jen tak obyčejný chlebík, ale skořicový chlebík. Jeho příprava není nikterak těžká a odměnou vám bude výborná sladká snídaně nebo kousek k odpolední kávičce či čaji. My jsme ho připravily spolu s Gábí a jí nejvíc bavilo vyvalování a poté mazání náplně. Takže z pečení můžete udělat i hezkou společnou aktivitu s dětma. Náplň by šla určitě i obměnit například oříšky nebo čokoládou. 

  • 300g hladké mouky
  • 30g droždí
  • 1 vejce
  • 50g cukru krystal
  • 100ml mléka
  • špetka soli
  • 50g změklého másla
  • 40g změklého másla
  • 50g cukru krystal
  • 3 polévkové lžíce skořice
 
  • 3 lžíce ghí na potření

Do mísy odvážíme mouku, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zalijeme vlažným mlékem a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience a mixérem uhněteme těsto (asi 5min). Lehce posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout. 

 

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

 

Vykynuté těsto si přendáme na vál nebo pracovní desku, podmoučíme ho a vyválíme na obdélník. Velikost nechte takovou, aby se vám výsledný chlebík vešel do vaší formy na toustový chleba nebo biskupský chlebíček. Moje forma má cca. 20 cm na délku. 

 

Na náplň si smícháme máslo, skořici a cukr a tu rovnoměrně rozetřeme po celé placce. 

 

Poté těsto zarolujeme a vložíme do formy vyložené pečícím papírem. Necháme ve formě dalších 10 minut kynout. Následně potřeme rozehřátým ghí a vložíme do trouby. 

 

Pečeme přibližně 30 minut (podle velikosti formy).

 

Dobrou chuť.

Skořicový chlebík
Skořicový chlebík
Skořicový chlebík