Skip to main content

Slané brynzové pečivo

Kdo má rád brynzu, může zkusit slané pečivo z tohoto sýra. Chutná skvěle a je ideální jako párty pečivo. Pokud ho vyválíte na slabé plátky, bude víc vykřupnuté. 

  • 300g hladké mouky
  • 125g brynzy
  • 80g změklého másla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 50g slaniny
  • 1 vejce na potření
  • hrubozrnná sůl, mák a kmín na posyp

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy odvážíme mouku, přidáme brynzu, změklé máslo, prášek do pečiva, sůl, vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše dobře promícháme a vytvoříme hustší těsto. Můžeme vyválet a vykrajovat tvary. Nebo v ruce vytvoříme z těsta bochánky. 

Přendáme na plech s pečícím papírem, pomažeme vajíčkem a posypeme mákem nebo kmínem a hrubozrnnou solí.

Pečeme přibližně 30min. Dobrou chuť.

Slané brynzové pečivo