Skip to main content

Smažená cuketa v parmazánové strouhance

Máte doma ještě cuketu? Obalovanou smaženou cuketu jsme měli u babičky minulý týden a holky z ní byly tak nadšený, že ji chtěly doma taky. Přihodila jsem ke strouhance ještě dost parmazánu a bylo to luxusní. Vyzkoušíte? 

  • 1 větší cuketa
  • 3 vejce
  • sůl
  • 100g hladké mouky
  • 150g strouhanky
  • 100g parmazánu
  • olej na smažení

Cuketu si omyjeme a nakrájíme na cca 0,5cm tlustá kolečka. 


Připravíme si misku s moukou, do které dáme jednu lžičku soli a promísíme (cukety nesolím, ale solím až mouku a vajíčko). Vajíčka si rozklepneme do hlubokého talíře nebo misky, vyšleháme vidličkou a osolíme špetkou soli. 


Parmezán si nastrouháme najemno do misky, přidáme strouhanku a promísíme. 


A pak už jen kolečko po kolečku obalujeme v mouce, vejci a parmazánové strouhance. 


Smažíme z obou stran dozlatova. 


Podáváme třeba s bramborem a okurkovým salátem (s kefírem nebo zakysankou je top!) jako hlavní chod. 


Dobrou chuť.  

Smažená cuketa v parmazánové strouhance