Máte doma ještě cuketu? Obalovanou smaženou cuketu jsme měli u babičky minulý týden a holky z ní byly tak nadšený, že ji chtěly doma taky. Přihodila jsem ke strouhance ještě dost parmazánu a bylo to luxusní. Vyzkoušíte?
Cuketu si omyjeme a nakrájíme na cca 0,5cm tlustá kolečka.
Připravíme si misku s moukou, do které dáme jednu lžičku soli a promísíme (cukety nesolím, ale solím až mouku a vajíčko). Vajíčka si rozklepneme do hlubokého talíře nebo misky, vyšleháme vidličkou a osolíme špetkou soli.
Parmezán si nastrouháme najemno do misky, přidáme strouhanku a promísíme.
A pak už jen kolečko po kolečku obalujeme v mouce, vejci a parmazánové strouhance.
Smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme třeba s bramborem a okurkovým salátem (s kefírem nebo zakysankou je top!) jako hlavní chod.
Dobrou chuť.