Špagety carbonara se u nás doslova zabydlely. Toto jídlo miluje můj partner a i já si ho ráda dám. Je to přesně to jídlo, které navrhnu, když už nevím, co k rychlé večeři. Přijato je vždy s nadšením, protože italská jídla, to my můžeme.
Do hrníčku si dáme dva žloutky, které vidličkou rozšleháme. Přidáme k nim většinu nastrouhaného sýra pecorino a parmezánu (trošku si necháme na posyp).
Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu a vaříme špagety dle návodu.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, ke kterému přidáme na kostičky nakrájenou pancettu/slaninu a oloupané stroužky česneku, které zmáčkněme plochou nože.
Pancettu/slaninu spolu s česnekem osmahneme do zlatova, vyndáme česnek a stáhneme na nejnižší plamen.
Jakmile máme špagety uvařené, pomocí děrované naběračky je přidáme na pánev. Pánev odstavte z plotny a pak přidejte vejce se sýrem a pomocí kleští špagety nadzvedávejte, aby se hezky ve vajíčkové směsi obalily. Můžete přidat i 2-3 lžíce vody, ve které se špagety vařily.
Takto připravené špagety naservírujte na talíř, jemně posypte čerstvým pepřem, posypejte zbytkem sýra a ihned podávejte.
Množství ingrediencí je na jednu porci a špaget si dejte podle hladu. 🙂
Dobrou chuť.