Špenátová omáčka na těstoviny a jídlo za 10 minut? Tady je recept ve dvou variantách, který vám bude zaručeně chutnat a navíc budete mít v rukávu extra rychlé jídlo k obědu či večeři. U nás měla omáčka velký úspěch. Kdo ho vyzkouší?
Špenát si necháme rozmrznout a slijeme z něj přebytečnou vodu.
Dáme si vařit těstoviny dle preference.
Do hrnce dáme špenát a na střední plamen zahříváme a necháme projít 2 minutky varem. Poté přidáme lučinu, promícháme a opět přivedeme pomalu k varu, necháme minutku povařit a odstavíme z plotny. Takto máme připravenou verzi pro děti od 8 měsíců.
Do verze pro děti od 1 roku ještě přidáme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Hotovou omáčku dáme na těstoviny, promícháme, můžeme ještě posypat parmezánem a podávat.
Dobrou chuť.