Skip to main content

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka na těstoviny a jídlo za 10 minut? Tady je recept ve dvou variantách, který vám bude zaručeně chutnat a navíc budete mít v rukávu extra rychlé jídlo k obědu či večeři. U nás měla omáčka velký úspěch. Kdo ho vyzkouší? 

  • 400g špenátového neochuceného protlaku 
  • 150g lučiny
  • 400g špenátového neochuceného protlaku 
  • 150g lučiny
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Špenát si necháme rozmrznout a slijeme z něj přebytečnou vodu. 

 

Dáme si vařit těstoviny dle preference. 

 

Do hrnce dáme špenát a na střední plamen zahříváme a necháme projít 2 minutky varem. Poté přidáme lučinu, promícháme a opět přivedeme pomalu k varu, necháme minutku povařit a odstavíme z plotny. Takto máme připravenou verzi pro děti od 8 měsíců. 

 

Do verze pro děti od 1 roku ještě přidáme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme, dochutíme solí a pepřem.

 

Hotovou omáčku dáme na těstoviny, promícháme, můžeme ještě posypat parmezánem a podávat. 

 

Dobrou chuť. 

Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka