Špenátové palačinky je možné podávat na slano i na sladko. U nás vede lučina s tuňákem nebo lososem. Špenátové palačinky nejen, že dobře chutnají, ale svojí barvou i ozvláštní váš oběd či večeři. Připravila jsem variantu pro děti od 9 měsíců i od jednoho roku. Kdo je vyzkouší?
V misce si metličkou vyšleháme vajíčko, poté zašleháme máslo, špenát, mléko a mouku.
Na pánvi necháme rozehřát ghí, jakmile je pánev rozpálená, dáme na ní naběračkou první tenkou vrstvu těsta. Osmažíme dozlatova z obou stran.
Ideálně použijeme palačinkovou pánev, ale pokud nemáte (také nemám), tak se palačinky hezky udělají i v klasické pánvi.
Na další palačinky již nemusíte používat víc ghí a můžeme smažit další palačinky na sucho. Z daného množství jsem měla 6 palačinek.
Palačinky plníme podle chuti. Gábi má nejraději lučinu s lososem nebo tuňákem. Avokádo a sýr u nás také vede. Palačinky se dají připravit i na sladko naplněním ovocem.
A večeře nebo oběd jsou hotové za pár minut.
Dobrou chuť.