Skip to main content

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky je možné podávat na slano i na sladko. U nás vede lučina s tuňákem nebo lososem. Špenátové palačinky nejen, že dobře chutnají, ale svojí barvou i ozvláštní váš oběd či večeři. Připravila jsem variantu pro děti od 9 měsíců i od jednoho roku. Kdo je vyzkouší?

  • 150ml rostlinného/mateřského mléka
  • 1 vejce
  • 50g rozmrazeného špenátu
  • 70g špaldové mouky
  • 1 lžíce rozehřátého ghí do těsta
  • lžička ghí na smažení
  • 150ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 50g rozmrazeného špenátu
  • 70g špaldové mouky
  • 20g rozehřátého másla
  • lžička ghí na smažení
  • lučina/ricotta/tvaroh
  • tuňák ve vlastní šťávě/pečený losos
  • šunka/sýr
  • avokádo
  • ovoce

Do mléka si dáme všechny ingredience (vejce, mouku, špenát a máslo/ghí) a mixérem rozmixujeme dohladka. 

Na pánvi necháme rozehřát ghí, jakmile je pánev rozpálená, dáme na ní naběračkou první tenkou vrstvu těsta. Osmažíme dozlatova z obou stran. 

 

Ideálně použijeme palačinkovou pánev, ale pokud nemáte (také nemám), tak se palačinky hezky udělají i v klasické pánvi. 

Na další palačinky již nemusíte používat víc ghí a můžeme smažit další palačinky na sucho. Z daného množství jsem měla 6 palačinek. 

 

Palačinky plníme podle chuti. Gábi má nejraději lučinu s lososem nebo tuňákem. Avokádo a sýr u nás také vede. Palačinky se dají připravit i na sladko naplněním ovocem. 

A večeře nebo oběd jsou hotové za pár minut. 

Dobrou chuť.

Špenátové palačinky
Špenátové palačinky
Špenátové palačinky
Špenátové palačinky