Skip to main content

Špenátové rizoto

 Krémová rizota, to je naše. Tentokrát jsem vyzkoušela rizoto se špenátem a výsledek byl nad očekávání. Rizoto mělo neuvěřitelný úspěch u Gábinky i u mě. Rizoto můžete podávat jako hlavní chod nebo si k němu přidat maso či rybu. Toto rizoto vám bude zaručeně chutnat. Vhodné je pro děti od 1 roku. 


 *V receptu je decka vínka, klidně vynechejte, pokud nechcete takto podávat dětem. 


  • 200g rýže arborio
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 400g mrazeného špenátu
  • 100g parmezánu
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce ghí
  • 50g másla
  • 100ml bílého vína
  • 1 lžička libečku

V hrnci dáme rozehřát ghí a necháme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme rýži a zalijeme ji vínem a na mírném plameni za stálého míchání, aby se nám rýže nepřipálila, necháme víno odpařit. Následně přidáme libeček a přelijeme rýži třetinou vývaru a počkáme, až ho rýže vsákne. Postupně takto přiléváme další vývar, dokud není rýže měkká. 

 

 

Z rozmrazeného špenátu slijeme přebytečnou vodu a vmícháme do rýže a necháme pár minut na nejmenším plameni povařit.  

 

 

Nakonec odstavte ze sporáku, jemně vmíchejte máslo a najemno nastrouhaný parmezán a ihned podávejte. 

 

Rizoto už jsem nijak nedosolovala, protože parmezán je slaný sám o sobě, ale klidně si podle své chuti rizoto dosolte. 

 

 

Dobrou chuť. 

Špenátové rizoto
Špenátové rizoto