Šunkafleky jsou jedno z mých oblíbených jídel z dětství. Maminka je dělala vždy z domácích těstovin a když mi jich krabici minulý týden dovezla, musela jsem je udělat. Miluju když jsou hezky mazlavé a ne suché jako ze školní jídelny, proto je v nich více vajec i smetana, ale výsledek stojí za to.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Mezitím si dáme do hrnce vařit osolenou vodu a dáme vařit fleky. Fleky vaříme tak, aby byly al dente, tedy ne úplně rozvařené, protože se budou ještě péct.
Dále si rozpálíme pánvičku, dáme na ní lžící sádla a zlehka osmažíme slaninu a uzené, nakrájené na kostičky. Uvařené fleky scedíme, přidáme do nich orestovanou slaninu s uzeným a necháme trošku vychladnout.
Mezitím si připravíme do hrníčku 4 vajíčka a smetanu a hezky rozšleháme. Směs osolíme a opepříme a vlijeme do vychladlých fleků.
Dobře promícháme a vše nalijeme do vymaštěného plechu nebo zapékací mísy.
Pečeme asi 30 min na 170 stupňů.
Dobrou chuť.