Sušené pomeranče, nebo můžeme klidně říct i citrusy, protože stejný postup můžete použít i na grapefruity nebo citróny. A budete mít parádní arzenál na výzdobu. Dřív jsme je s mamkou sušily na topení, ale protože klasický radiátor už doma nemáme, tak suším v troubě. Takto usušené pomeranče nebo citrusy můžete jako my využít třeba na vánoční girlandu, věnec nebo ozdobení svátečního stolu.
Troubu si předehřejeme na 100 stupňů.
Pomeranče nebo citrusy, které chceme, si nakrájíme na tenké plátky. Čím tenčí, tím rychleji budou proschlé.
Nakrájené plátky dáme na plech s pečícím papírem a sušíme v troubě 2-4 hodiny (podle tloušťky plátků). Každých 30 minut plech vyndejte, plátky otočte a zkontrolujte, jestli už jsou dostatečně suché a pokud ano, vyndejte je.
A je to.