Skip to main content

Sušené pomeranče

Sušené pomeranče, nebo můžeme klidně říct i citrusy, protože stejný postup můžete použít i na grapefruity nebo citróny. A budete mít parádní arzenál na výzdobu. Dřív jsme je s mamkou sušily na topení, ale protože klasický radiátor už doma nemáme, tak suším v troubě. Takto usušené pomeranče nebo citrusy můžete jako my využít třeba na vánoční girlandu, věnec nebo ozdobení svátečního stolu. 

  • pomeranče

Troubu si předehřejeme na 100 stupňů. 

Pomeranče nebo citrusy, které chceme, si nakrájíme na tenké plátky. Čím tenčí, tím rychleji budou proschlé. 


Nakrájené plátky dáme na plech s pečícím papírem a sušíme v troubě 2-4 hodiny (podle tloušťky plátků). Každých 30 minut plech vyndejte, plátky otočte a zkontrolujte, jestli už jsou dostatečně suché a pokud ano, vyndejte je. 


A je to.