Skip to main content

Svařák z bílého vína

Třetí adventní neděle a s ní další recept na vánočně laděný nápoj. Svařákové období, to je moje. A tento z bílého vína mám snad ještě raději než z červeného. Nejlépe chutná ve dvou, večer na gauči, při povídání za dlouhých zimních večerů. 

  • 0,7l kvalitního bílého vína
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 5ks badyánu
  • 12ks hřebíčku
  • 4ks celé skořice
  • 5lžíc třtinového cukru

Do hrnce si dáme šťávu z jednoho pomeranče a poloviny citrónu, přidáme cukr a počkáme až se začne směs vařit. Poté přidáme koření a necháme několik minut probublávat. Koření se nám v pomerančové šťávě s cukrem krásně rozvoní.

 

Než se všechna šťáva vyvaří, přilijeme víno a přivedeme těsně pod bod varu. Poté již můžete podávat. 

 

Dobrou chuť.

Svařák
Svařák
Svařák
Svařák