Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní nesmí na svátečním stole chybět. A tak jsem připravila verzi s kokosovým cukrem pro děti již od jednoho roku. Rohlíčky nejsou přeslazené a přesto chutnaly i dospělákům
Pro naši čtyřčlennou rodinu bylo rohlíčků z daného množství dostatek, ale pokud plánujete rodinnou sešlost nebo máte doma více strávníků, nebojte se rohlíčky připravit z dvojité dávky.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy odvážíme mouku, přidáme rozměklé máslo, smetanu a dáme hníst. Hněteme přibližně 5-7 minut, aby se nám všechny ingredience hezky spojily v nelepivé těsto. Jakmile máme těsto připravené, necháme ho přibližně 20 min v lednici odpočinou.
Mezitím si připravíme ořechovou náplň. V kastrůlku si lehce ohřejeme smetanu a necháme v ní rozpustit kokosový cukr. Necháme vychladnout a zamícháme do této směsi namixované ořechy, citronovou kůru (rum) a skořici.
Poté si vyndáme těsto z lednice. Můžete z těsta udělat 1 placku a 8 větších rohlíčků a nebo 2 placky a 16 mini rohlíčků. Jelikož je tento recept primárně pro děti, rozhodla jsem se pro variantu s mini rohlíčky, aby se dětem hezky držely v ručičkách.
Proto jsem si těsto rozdělila na dvě poloviny a ořechovou směs také. Těsto vyválejte dokulata a rádýlkem nebo nožem rozřízněte na osminy/tvar trojúhelníku. Do každého trojúhelníku dejte část ořechové náplně, rozvrhněte, aby vám vyšla hezky na všechny rohlíčky, a zamotejte. Já mám ráda, když směs z rohlíčků nevykukuje, ale klidně můžete udělat i variantu druhou, pokud preferujete.
Poté dáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozehřátým ghí a dáme péct. Pečeme přibližně 30min. Dobrou chuť.
Pro dospěláky můžete ještě posypat moučkovým cukrem. 🙂