Sýr a křup jsem jednou dceři koupila. Tyčky byly tvrdé jak beton, takže jen snědla dip a tyčky nechala. Říkala jsem si, že toto určo zvládnu připravit i doma. A taky, že ano. Sýr a křup v domácím provedení máte tu. Tyčky nejsou tak tvrdé a dip z lučiny Gábi taky moc chutnal. Recept je díky ingrediencím vhodný pro děti již od 8 měsíců. Kdo se do něj pustí?
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do mísy si dáme mouku, bílý jogurt a olivový olej a zpracujeme hladké těsto. Pro děti od 1 roku přidejte i špetku soli.
Poté nechte těsto 10 minut odpočívat.
Následně si vyválejte tyčky, velikost jsem zvolila cca. 10cm a dejte na plech s pečícím papírem. Z daného množství jsem měla 16 tyček.
Rozšlehaným vajíčkem tyčky potřete a posypte kmínem a sezamem. Pečte přibližně 15 minut dozlatova.
Mezitím si připravte dip. V mističce rozmíchejte lučinu s jogurtem. Můžete přidat i bylinky podle chuti (pažitka, bazalka).
Jakmile máte dopečeno, nechte tyčky vychladnout a můžete i s dipem podávat.
Dobrou chuť.