Hledáte rychlé párty nebo Silvestrovské pohoštění na poslední chvíli? Tyto sýrové kuličky máte nachystané za pár minut, chutnají skvěle a na stole udělají díky barevnosti velkou parádu. Kdo se do nich pustí?
Lučinu smícháme s najemno nastrouhaným čedarem a parmezánem. Přidáme uzenou papriku a prolisovaný česnek a promícháme. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout.
Mezitím si připravíme ingredience na obalení.
První směs na obalení je restovaná slanina s petrželkou. Slaninu si nakrájíme na malinké kostičky a osmažíme dozlatova. Po vychladnutí promícháme s najemno nakrájenou petrželkou.
Druhá směs na obalení je v nahrubo namixovaných mandlích, které krátce nasucho opražíme.
Třetí směs na obalení je jen najemno nakrájená pažitka.
Z připravené sýrové směsi rukama vytvarujeme kuličky, které obalíme v jedné z připravených směsí. Takto vytvoříme další kuličky a postupně obalíme v druhé a nakonec i třetí směsi. Vzniknou nám tak tři druhy kuliček. Každá ze směsí dá kuličkám jiný šmrnc.
Připravené kuličky dáme do papírových košíčků a můžeme podávat.
Z daného množství jsem měla 12 kuliček.
Dobrou chuť.