Tilápie je velmi chutná ryba, která je rychle upečená a nemá kosti. V kombinaci se salátem je lehkým, rychlým a zdravým obědem.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Tilápii si omyjeme a připravíme do zapékací mísy. Rybu osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Nakonec posypeme sezamovými semínky a dáme péct. Pečeme přibližně 20minut. Na posledních 5 minut můžeme dát funkci grilu, aby se nám vytvořila hezká sezamová krusta. Mezitím si připravíme salát. Omyjeme mix salátů, oloupeme a nakrájíme okurku a přidáme kukuřice. Pokud máte rádi zmrazenou, nechte zhruba 20 minut v mističce, aby rozmrzla. Pokud používáte z plechovky, stačí přidat do salátu.
Salát dáme na talíř a zakápneme avokádovým olejem a balzamikem. Přidáme upečenou rybu a můžeme podávat. Dobrou chuť.