Skip to main content

Tilápie se sezamovou krustou a salátem

Tilápie je velmi chutná ryba, která je rychle upečená a nemá kosti. V kombinaci se salátem je lehkým, rychlým a zdravým obědem. 

  • filet tilápie
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citrónu
  • sezam
  • mix salátů
  • kukuřice
  • okurka
  • avokádový olej
  • balzamiko

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Tilápii si omyjeme a připravíme do zapékací mísy. Rybu osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Nakonec posypeme sezamovými semínky a dáme péct. Pečeme přibližně 20minut. Na posledních 5 minut můžeme dát funkci grilu, aby se nám vytvořila hezká sezamová krusta. Mezitím si připravíme salát. Omyjeme mix salátů, oloupeme a nakrájíme okurku a přidáme kukuřice. Pokud máte rádi zmrazenou, nechte zhruba 20 minut v mističce, aby rozmrzla. Pokud používáte z plechovky, stačí přidat do salátu. 

Salát dáme na talíř a zakápneme avokádovým olejem a balzamikem. Přidáme upečenou rybu a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Tilápie se sezamovou krustou a salátem