Opět další tip na velmi rychlý oběd bez masa. Základem je tofu a zelenina a jako příloha rýže. My jsme si s Gábi pochutnaly obě. Navíc byl oběd hotový za 20 min, což je pro mně teď během šestinedělí opravdový bonus. A co vy, máte rádi tofu?
Tofu si nakrájíme na kostky a každou kostku obalíme v solamylu. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a obalené tofu na něm osmahneme ze všech stran dozlatova. Poté tofu z pánve vyndáme.
Na pánev si dáme na nudličky nebo malé kousky nakrájenou zeleninu. Já jsem tentokrát v rámci úspory času použila mraženou krájenou směs zeleniny. Zalijeme ji sójovou a rybí omáčkou a přidáme zázvor a cukr a krátce osmahneme.
Poté přidáme vodu a tahini, zaklopíme a dusíme, dokud není zelenina měkká (přibližně 10 minut).
Nakonec do omáčky vložíme tofu a necháme ho s omáčkou prohřát, zalijeme kokosovým mlékem a můžeme podávat.
Podáváme s rýží a na sucho opraženým sezamem.
Dobrou chuť.