Ultra rychlý oběd bez masa. Tofu jsme si s Gábi v poslední době oblíbily. Já teda nejen, protože mi chutná, ale že díky němu je oběd fakt raz dva hotový. Tentokrát jsem místo rýže podávala s rýžovými nudlemi a Gábi byla nadšená z bílých “špaget”:) A co vy a tofu? Máte ho rádi?
Tofu si nakrájíme na malé kousky a na sucho na pánvi osmahneme ze všech stran dozlatova a dáme stranou. Poté na pánev hodíme zeleninu (já používám směs na čínu), přidáme sójovku, rabí omáčku, zalijeme smetanou a necháme změknout zeleninu.
Mezitím si připravíme rýžové nudle. Já jsem měla vlasovém kterým stačilo zalít vroucí vodou a nechat 4 minuty odstát.
Poté vmícháme arašídové máslo, přidáme tofu, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Ozdobíme bylinkami a sezamovými semínky.
Dobrou chuť.