Skip to main content

Tofu s rýžovými nudlemi

Ultra rychlý oběd bez masa. Tofu jsme si s Gábi v poslední době oblíbily. Já teda nejen, protože mi chutná, ale že díky němu je oběd fakt raz dva hotový. Tentokrát jsem místo rýže podávala s rýžovými nudlemi a Gábi byla nadšená z bílých “špaget”:) A co vy a tofu? Máte ho rádi? 

  • 200g zauzeného tofu (1 balení)
  • 60g 100% arašídového másla
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 200ml smetany nebo kokosového mléka
  • 300g mrazené zeleniny – směs
  • sůl
  • pepř
  • sezamová semínka a bylinky na ozdobení
  • rýžové nudle

Tofu si nakrájíme na malé kousky a na sucho na pánvi osmahneme ze všech stran dozlatova a dáme stranou. Poté na pánev hodíme zeleninu (já používám směs na čínu), přidáme sójovku, rabí omáčku, zalijeme smetanou a necháme změknout zeleninu. 

 

Mezitím si připravíme rýžové nudle. Já jsem měla vlasovém kterým stačilo zalít vroucí vodou a nechat 4 minuty odstát. 

 

Poté vmícháme arašídové máslo, přidáme tofu, osolíme, opepříme a můžeme podávat. 

 

Ozdobíme bylinkami a sezamovými semínky. 

 

Dobrou chuť. 

Tofu s rýžovými nudlemi
Tofu s rýžovými nudlemi