Skip to main content

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka, kdo by ji neznal, nám ji mamka chystala k rychlé večeři nebo svačině. Připravila jsem vám ji ve dvou variantách. Na první si pochutnáte s dětmi od jednoho roku.* Pro ty, co chtějí v pomazánce hlavně bílkoviny a maximálně omezit tuky, je připravená i druhá fit verze. 

Tuňákovka a nejen ta, i další pomazánky jsou vděčnou rychlou večeří, svačinou či snídaní, pokud spěcháte. Kdo si tuto pomazánku připraví a jakou verzi vyberete? 


*Konzumaci tuňáku v plechovce nechám na vašem uvážení. Tuňák v plechovce je doporučován jíst max. jednou týdně, kvůli obsahu rtuti. U dětí do 3 let bych volila 1-2 do měsíce. Sama ho dceři dávám v této frekvenci. 

  • 130g tuňáka kousky ve vlastní šťávě
  • 100g lučiny
  • 50 kyselé okurky 
  • 1/2 cibule
  • lžička citronové šťávy
  • lžička majolky
  • sůl
  • 130g tuňáka kousky ve vlastní šťávě
  • 100g odtučněného tvarohu
  • 50g kyselé okurky 
  • 1/2 cibule
  • lžička citronové šťávy
  • sůl

 

Verze pro děti od 1 roku a dospělé:

Z plechovky tuňáka si slijte šťávu a vyklopte ho do mísy. Přidejte lučinu, majolku, nadrobno nakrájené okurky, cibuli a promíchejte. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a osolte podle chuti. Podávejte s pečivem.

 

 

Verze fit:

Z plechovky tuňáka si slijte šťávu a vyklopte ho do mísy. Přidejte odtučněný tvaroh, nadrobno nakrájené okurky, cibuli a promíchejte. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a osolte podle chuti. Podávejte s pečivem. 

Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka