Tuňáková pomazánka, kdo by ji neznal, nám ji mamka chystala k rychlé večeři nebo svačině. Připravila jsem vám ji ve dvou variantách. Na první si pochutnáte s dětmi od jednoho roku.* Pro ty, co chtějí v pomazánce hlavně bílkoviny a maximálně omezit tuky, je připravená i druhá fit verze.
Tuňákovka a nejen ta, i další pomazánky jsou vděčnou rychlou večeří, svačinou či snídaní, pokud spěcháte. Kdo si tuto pomazánku připraví a jakou verzi vyberete?
*Konzumaci tuňáku v plechovce nechám na vašem uvážení. Tuňák v plechovce je doporučován jíst max. jednou týdně, kvůli obsahu rtuti. U dětí do 3 let bych volila 1-2 do měsíce. Sama ho dceři dávám v této frekvenci.
Verze pro děti od 1 roku a dospělé:
Z plechovky tuňáka si slijte šťávu a vyklopte ho do mísy. Přidejte lučinu, majolku, nadrobno nakrájené okurky, cibuli a promíchejte. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a osolte podle chuti. Podávejte s pečivem.
Verze fit:
Z plechovky tuňáka si slijte šťávu a vyklopte ho do mísy. Přidejte odtučněný tvaroh, nadrobno nakrájené okurky, cibuli a promíchejte. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a osolte podle chuti. Podávejte s pečivem.