Skip to main content

Tuňákové a lososové karbanátky

Tuňákové a lososové karbanátky vás mile překvapí stejně jako mě. Když jsem je viděla na instagramu, říkala jsem si, , že je musím zkusit, protože tuňáka miluju. Pro dceru jsem udělala lososové, abych vyzkoušela i verzi pro menší děti. A byl to úspěch u nás obou. Karbanátky jsou velmi chutné a budete mít obměnu k těm klasickým masovým. Podávejte s vařeným bramborem a zeleninou. 

  • 100g pečeného lososa
  • 1 vejce
  • 30g strouhanky
  • 80g nastrouhané mozzarelly
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • strouhanka na obalení
  • ghí na potření
  • 100g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 vejce
  • 30g strouhanky
  • 40g nastrouhaného eidamu nebo goudy
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 cibule (30g)
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka na obalení
  • olej

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Postup na verzi pro děti od 8m: 

Do mísy si dáme upečeného lososa a rozmačkáme ho vidličkou. Přidáme nastrouhanou mozzarellu, vejce, strouhanku, majoránku a kmín. Vše dobře promícháme rukama. 

Na talíř si vysypeme strouhanku na obalení. Poté v ruce vytváříme karbanátky, které jemně obalíme ve strouhance. Tyto karbanátky budou o dost měkčí než masové. Cílem je, aby byly měkoučké i po upečení. Takže to se strouhankou nepřehánějte. Jen jemně obalte, aby se vám nerozpadaly a dejte na plech s pečícím papírem. Potřete rozehřátým ghíčkem a dejte péct. Pečeme přibližně 30min dozlatova.

Toto množství jsem měla na 4 menší karbanátky. 

 

Postup na verzi pro děti od  1 roku a dospělé:

Do mísy si dáme tuňáka ve vlastní šťávě, ze kterého jsme přecedili přebytečnou vodu. Rozmačkáme ho vidličkou. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, strouhanku, najemno nakrájenou cibulku, majoránku a kmín. 


Podle chuti můžete přidat i sůl a pepř. Vše dobře promícháme rukama. 


Na talíř si vysypeme strouhanku na obalení. Poté v ruce vytváříme karbanátky, které jemně obalíme ve strouhance.


Tyto karbanátky budou o dost měkčí než masové. Cílem je, aby byly měkoučké i po upečení nebo usmažení. Takže to se strouhankou nepřehánějte. Jen jemně obalte, aby se vám nerozpadaly. 


Já jsem karbanátky pekla v horkovzdušné fritéze 25 minut na 180 stupňů. Můžete upéct v troubě nebo usmažit na oleji, ale tu horkovzdušku doporučuju nejvíc. 

 

Dobrou chuť.

Tuňákové a lososové karbanátky
Tuňákové a lososové karbanátky
Tuňákové a lososové karbanátky
Tuňákové a lososové karbanátky
Tuňákové a lososové karbanátky
Tuňákové a lososové karbanátky
tuňákové karbanátky