Oběd za 15 minut na stole? To jsou tuňákové těstoviny. Rychlovka, na které si pochutnáte všichni. Těstoviny můžete vybrat jak klasické, tak třeba i luštěninové. A tuňáka mám nejraději ve vlastní štávě. U nás tuňák frčí nejvíc v pomazánce nebo i takto s těstovinami. Do jídla si klidně můžete přidat i olivy, pokud máte rádi. Jídlo je vhodné pro děti od 1 roku.
Dáme si vařit vodu na těstoviny. My jsme si dali klasické špagety, ale můžete si vybrat jakékoli těstoviny máte rádi, třeba luštěninové.
Na pánev si dáme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a pomalu osmahneme dozlatova. Poté přidáme tuňáka ve vlastní šťávě i se šťávou. Přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata.
Já ráda používám sušená rajčata bez oleje z Lidlu. Přilijeme naběračku vody, ve které se vaří těstoviny a citronovou šťávu. Necháme 4 minutky prohřát, přidáme petrželku, osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
Mezitím se nám dovařily těstoviny, které scedíme, přidáme k nim tuňákovou směs, promícháme, a můžeme servírovat posypané parmezánem.
Dobrou chuť.