Tvarohová a fazolová pomazánka jsou u nás oblíbené na večeři, snídani nebo párty jednohubky. Miluju obě pomazánky, protože jsou velmi rychle připravené, zároveň jsou velmi chutné. Hodí se jako studená večeře ke chlebu nebo namazané na rohlík k snídani. Ráda je chystám i na jednohubky a drobné pohoštění. Pokud byste chtěli, můžete si je dozdobit třeba klobáskou nebo sýrem.
Každá pomazánka se dá nachystat do 50 korun a zapadají tedy krásně do konceptu skromného jídla, které je levné, ale zároveň výživné a chutné.
Na tvarohovou pomazánku si do misky připravíme tučný tvaroh. Přidáme majonézu, nadrobno nakrájenou pažitku i cibuli a rozmícháme.
Přidáme sůl podle chuti, namažeme na pečivo a můžeme podávat.
Na fazolovou pomazánku si do misky připravíme bílé fazole i s nálevem. (Kdo by se obával nadýmání, může nálev vylít a nahradit 2 lžícemi studené vody.)
Přidáme 2 lžíce olivového oleje a vše dobře rozmixujeme, aby se z fazolí vytvořila jemná pasta.
Poté přidáme šťávu z citrónu, sůl, pepř a promícháme.
Pomazánku namažeme na pečivo a můžeme podávat.
Dobrou chuť.