Skip to main content

Tvarohové slané pečivo

Recept na toto tvarohové těsto mám od své maminky. Těsto je univerzální a dá se použít jak naslano, tak i nasladko. Tento recept je naslano a je to příjemná obměna ke slanému pečivu z listového těsta. Díky tvarohu je toto pečivo hezky vláčné. Protože je v receptu použito máslo i tvaroh, doporučuji zařadit dětem až od 1 roku. 

  • 150g tučného tvarohu
  • 150g másla
  • 150g hladké mouky
  • rozšlehané vejce
  • kmín/mák/sezamové semínko
  • hrubozrná sůl

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. 

Do misky si dejte změklé máslo, tvaroh a mouku a rukama vytvořte kompaktní těsto, které dejte na 30 minut do lednice. 

 

Poté z těsta postupně vyvalujte placky, zhruba 0,5 cm tlusté (těsto stačí trošku podmoučit, aby se nelepilo) a z nich si rádýlkem vykrajujte různé tvary jako čtverečky nebo tyčinky. 

 

Vykrojené kousky přesuňte na plech s pečícím papírem, mašlovačkou potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hrubozrnnou solí a kmínem, sezamovým semínkem nebo mákem. 

 

Pečte přibližně 10-15 minut dozlatova. 

 

Dobrou chuť. 

Tvarohové slané pečivo
Tvarohové slané pečivo