Vánoční punč je spolu se svařeným vínem moje zimní stálice. Nedávám si ho samozřejmě každý den, ale na speciální příležitosti ho ráda připravuji. Receptů na punč je opravdu mnoho. Já do toho svého přidávám i čaj a džus, aby nebyl tolik alkoholový a takto nám hutná nejvíce. A co vy a vánoční punč, máte rádi?
Do hrnce si dáme 0,3l vody a dáme vařit. Jakmile se začne vařit, přidáme 2 pytlíky černého čaje, odstavíme z plotny a necháme čaj vylouhovat. Pak pytlíky s čajem vyndáme.
Když máme hotovo, vrátíme hrnec na plotnu. Do hrnce přidáme víno, pomerančový džus, koření (vanilkový lusk rozkrojíme, vydlabeme do hrnce semínka a lusk dáme do hrnce vyvařit také).
Na půlměsíčky nebo menší kousky nakrájíme omytý pomeranč a citron, přidáme do hrnce a dáme vařit. Necháme 2 minutky vše povařit.
Poté opět odstavíme z plotny, přidáme rum, doslaďte si podle chuti a můžeme podávat.
Punč je dobré podávat teplý.
Dobrou chuť.