Skip to main content

Vegetariánské noky

Jídlo z jedné pánve, které připravíte jen jednou rukou. Nebo tak si aspoň občas s miminkem a dvouleťákem připadám, že vše zvládám jen jednou rukou a nebo naopak jsem jako chobotnice, co zvládne milion věcí najednou. Každopádně toto jídlo budete mít za pár minut, s minimem úsilí i nádobí a pochutnáte si na něm všichni. 

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku nakrájeného pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 3/4 hrnku zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1/2 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • 20g másla
  • 1/4 hrnku smetany na vaření
  • sůl 
  • pepř
  • parmezán na posyp
  • 1 balení (500g) noků

Na velké pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Tu zalijeme krájenými rajčaty, přidáme pórek, prolisovaný česnek a vývar (nebo vodu), osolíme a opepříme a necháme 10 minut vařit. Poté přidáme omytý čerstvý špenát, noky, zalijeme smetanou a vaříme dokud nejsou noky měkké (bude to pár minut, zkontrolujte si instrukce na obalu noků). 

 

Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a 20g másla a můžeme podávat. Na talíři ještě můžeme posypat parmezánem.

 

Dobrou chuť. 

Vegetariánské noky
Vegetariánské noky
Vegetariánské noky