Skip to main content

Velikonoční nádivka s vločkami

Velikonoční nádivka s vločkami, fit verze ke klasice, kterou tu už máte. Na nádivce si pochutnala i Gábi. Nádivku můžete podávat třeba s vařenými brambory a okurkovým salátem, tak ji máme nejraději i my. Taky doma připravujete nádivku na Velikonoce? 

  • 80g ovesných vloček
  • 150g uzeného masa/vysokoprocentní šunky
  • 4 vejce
  • 100ml mléka
  • 100g zelených rostlin (medvědí česnek, petržel, kopřivy, baby špenát,…)
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

 

Žloutky si oddělíme od bílků. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky si vyšleháme vidličkou. Přidáme k nim mléko, ovesné vločky, osolíme, opepříme a přidáme trošku nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme. 

 

Pak je směsi přidáme na kostičky nakrájené maso. 

 

K bílkům přidáme nakrájené zelené rostlinky, já jsem použila baby špenát a lehce vmícháme. Nakonec přidáme i směs s masem a opatrně smícháme se sněhem. Pečeme 30-40minut v zapékací míse vyložené pečícím papírem. 

 

Dobrou chuť. 

Velikonoční nádivka s vločkami
Velikonoční nádivka s vločkami
Velikonoční nádivka s vločkami