Sobotní oběd byl ve znamení masa, žampiónů a rýže. Stačí krátká příprava a pak už se maso peče samo. Výsledek je výborný, protože díky delšímu pečení je maso krásně měkké a rýže je ideální přílohou. Zkoušela jsem i s vařeným bramborem a taky to k sobě jde.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Na pánev dáme olej a osmahneme maso, které pak dáme do pekáče. Podlijeme vodou, aby maso bylo z půlky zaplavené. Přiklopíme a dáme do trouby na 2 hodiny péct.
Po dvou hodinách přidáme očištěné a nakrájené žampióny nebo hříbky a zalijeme smetanou. Teplotu snížíme na 170 stupňů a necháme péct dalších 40 minut.
Ke konci pečení si připravíme přílohu – rýži nebo brambory.
Dobrou chuť.