V neděli jsem vařila roštěnou a jelikož tu recept ještě nemáte, tak vám ho sem přidám, protože všem moc chutnala, včetně babičky. Jako přílohu máme rádi rýži, ale šla by určitě i s houskovým knedlíkem. A nezapomeňte si recept uložit, ať ho nehledáte.
Roštěnky si lehce osolíme a opepříme a obalíme z obou stran v mouce. Ve vyšší pánvi si rozehřejeme sádlo a na něm z obou stran roštěnky opečeme dohněda. Poté maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy.
Na zbytku sádla si dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajský protlak a 2 lžíce hladké mouky (použila jsem tu, která zbyla od obalování). Vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a promícháme.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Připravenou omáčku nalijeme na roštěnky do zapékací mísy, zaklopíme a dáme na dvě hodiny péct do trouby. Mezitím si nachystejte přílohu.
Jakmile máme upečeno, maso opět vyndáme na talíř (opatrně, aby se vám nerozpadlo). Omáčku přepasírujte přes cedník. Poté ji dochutíme solí a pepřem a vmícháme máslo. A můžeme servírovat.
Podáváme s rýží a dobrou chuť.