Skip to main content

Vínové cukroví

Vínové cukroví je rychlovka, ze které snadno vytvoříte dva druhy. Miluju toto cukroví, a to není jen proto, že kvůli němu musím otevřít láhev vína. 🙂 Je rychlé, výborné a můžete ho nechat na poslední chvíli. Takže máte dost času si ho ještě letos upéct. 

  • 280g změklého másla
  • 300g hladké mouky
  • 7 lžic bílého vína
  • cukr moučka s vanilkou/vanilkovým cukrem
  • cukr moučka se skořicí

Do mísy si odvážíme změklé máslo, mouku a nalijeme 7 lžic bílého vína. A vypracujeme hladké těsto. To necháme hodinu uležet v lednici. 

Poté si předehřejeme troubu na 160 stupňů. 

Z těsta si vyvalujeme placky asi 0,5 cm tlusté a vykrajujeme vločky, srdíčka a nebo tvary, které se nám líbí. 

Pečeme na plechu bez pečícího papíru přibližně 10-15min. Záleží, jak velké tvary pečete a pečte velikostně podobné tvary na jednom plechu. 

 

Poté nechte upečené cukroví trošku vychladnout a ještě vlahé obalujte v cukru s vanilkou nebo v cukru s skořicí. A hned máte chuťově dva různé druhy cukroví. 

Dobrou chuť.

Vínové cukroví
Vínové cukroví
Vínové cukroví