Vínové cukroví je rychlovka, ze které snadno vytvoříte dva druhy. Miluju toto cukroví, a to není jen proto, že kvůli němu musím otevřít láhev vína. 🙂 Je rychlé, výborné a můžete ho nechat na poslední chvíli. Takže máte dost času si ho ještě letos upéct.
Do mísy si odvážíme změklé máslo, mouku a nalijeme 7 lžic bílého vína. A vypracujeme hladké těsto. To necháme hodinu uležet v lednici.
Poté si předehřejeme troubu na 160 stupňů.
Z těsta si vyvalujeme placky asi 0,5 cm tlusté a vykrajujeme vločky, srdíčka a nebo tvary, které se nám líbí.
Pečeme na plechu bez pečícího papíru přibližně 10-15min. Záleží, jak velké tvary pečete a pečte velikostně podobné tvary na jednom plechu.
Poté nechte upečené cukroví trošku vychladnout a ještě vlahé obalujte v cukru s vanilkou nebo v cukru s skořicí. A hned máte chuťově dva různé druhy cukroví.
Dobrou chuť.